fredag, april 17, 2009

Bangkok

Nu har vi varit har i 2 dygn. Har inte hort nagot om fler demonstrationer sa antar att det varit lugnt. Har sett en del poliser runt vissa byggnader men annars inget. Det har varit riktig feststammning har runt Khao san road dar vi bor. De firar nyar, Sankran. Pa dagen ar det lugnt men sa fort solen borjar ga ner borjar vattenkriget! De spelar musik ur mega hogtalare pa gatan, gar man igenom den dansande folkmassan kommer man ut aningen blotare och aningen skitigare.

Vi har mest gatt omkring har i omradet och kollat in lite shopping vi ska gora innan vi aker hem. Har handlat en del saker redan, man kan ju inte lata bli! Har aven varit pa Wat Pho, ett riktigt coolt tempel dar de har en jattebuddha. Tror den var over 40 m lang! Gick aven en svang bort till Amulet market, man hor pa namnet vad de saljer dar. Hittade ett glasscafe som hette Swensons, riktigt god glass som satt fint efter att man gatt runt i varmen. Vi gick aven forbi Grand Palace, men gick inte in. Var pa Royal palace i Phnom Penh for nagra dagar sen och det kanns ju lite som samma grej.

Bangkok kanns annorlunda jamfort med Kambodja. Marktes direkt med stora ordentliga vagar, fler bilar an motobikes och det forsta vi fick syn pa var en stor maffig rondell, inga Four Nagas direkt! Far se hur det ar i de lite mindre staderna snart.

Annars har vi hangt pa vart hemtrevliga rum. 6kvm stort, i princip bara fyra vaggar och vars en sang. Ett litet bord i ena hornan ocksa och en skramlande flakt i taket. Men det har varit helt ok anda, lite svart att ta sig fram bland vara hogar bara. Det blir alltid stokigt direkt. Kanns skont nar man packar ihop allting igen och ska aka vidare. Da ar det ordning och reda igen..

Har planerat for fullt, kanns som vi helt plotsligt har sa lite tid pa oss och vi vill hinna med sa mycket. Reseplanen ser ut sa har just nu. Aker ner till Krabi inatt for att sen aka vidare till Koh Lanta foljt av Koh Phi Phi. Kanske ett stopp i Ao nang pa vagen upp till Khao lak och Similan Islands. Sen avslutar vi med Koh Samui och Koh Pha Ngan. Far se vad tiden racker till. Maste aka tillbaka till Bangkok runt den 11e -12e maj.

Nu ska vi forsoka fordriva de tre sista timmarna innan bussen gar. Lar bli Pad Thai till kvallsmat fran ett av gatustanden. Jattegoda nudlar som kostar typ 5 kr.

Halsingar

Kajsa & Johanna









3 kommentarer:

Fader sa...

Hej tjejer, ni tycks ha riktigt behagligt. Flyt att ni kom precis vid deras nyår. Blir det bara sol & bad resten av tiden? ni kan föresten pass på att vinka till mej för jag lär passera er imorgon lördag, på väg till Singapore. Ha det nu riktig slappt så ni är fräscha när ni kommer hem.
//Kram DAD (i Shanghai)

Emmy sa...

Tjena! Vad roligt det verkar vara att dom firar nyår, fast kanske lite jobbigt att man blir blöt..? Här hemma är det jobbigt, min chef har beodrat övertd för alla nästa vecka (MKT att göra), men det är smälla man får ta...var glad att ni inte har sånt;P Kramar Emmy

Anna sa...

Vilken partystämning alltså! Det kallar jag att fira nyår! Blir det lite varmare här så kanske vi kan köra med samma stil när vi har nyår *hoppas kan man ju*
Hoppas ni har det härligt därborta!
KRamar