söndag, april 26, 2009

Dykning mm. pa Phi Phi

De sista dagarna pa Phi Phi var valdigt bra. Tva dagar var vi ute och dok och ar nu advanced open water divers, ballt! Pa advanced kursen ska man gora fem aventyrsdyk. Vi gjorde navigationsdyk, djupdyk, peak performance buoyancy, aware fish identification och nattdyk. De flesta var som dyken vi gjort innan, men nu kan vi lagga till bl.a. skoldpadda och leopardhaj pa var lista. Nu har vi ocksa varit nere pa 25 meters djup! Det kandes inte sa annorlunda. Nattdyket daremot var en riktig upplevelse. Akte ut med en longtailbat och fick gora en backflip ner i det morka vattnet. Vi holl oss pa 12 meter sa det var ratt lugnt. Fick se sma krabbor och rakor och massor med lionfish i ljuset fran vara dyklampor. Vi slackte lamporma efter en stund och nar man ror vid planktonen som finns overallt ger de ifran sig ett ljus, coolt! Kandes som att simma runt bland sma stjarnor. Det ar varmt i vattnet har, sa pass att man borjar frysa nar det gar fran 31 till 28 grader.

Sista dagen akte vi ut till Long beach och solade och badade. Pa kvallen firade vi vara dykcert med en maffig vasterlandsk all you can eat buffe (sa nu hade vi kunnat stanna har tre manader till nar vi atit allt vi saknat!). Senare blev det en ordentlig fest pa stranden, vi kom i sang kl 06.30. Hade hur kul som helst, det enda negativa var att vi var tvugna att checka ut kl 11 dagen efter. Men nagra problem ska man val ha nar man ar ute pa semester. Som tur var skulle vi denna dag bara sitta pa en bat till Ao Nang.

Nu beinner vi oss alltsa i AoNang, har hittat ett mysigt hotell och njuter allmant av livet. Akte till Railay beach dar vi har battrat pa solbrannan hela dagen. Riktigt harligt vader och varmt vatten. Imorogn blir det kanske att vi aker ut till nagon o eller djungeltur. Vi far se vad vi hinner med, snart ar det bara tva veckor kvar.

Halsningar Johanna & Kajsa

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej flickor! Det var då för väl att dykcert. är klart! Gamla Farmor tycker inte om att ha er under vatten, dessutom nattetid!!!! Förstår att ni har det jättemysigt!Hur skall ni kunna vänja er att leva som oss "landkrabbor"? Ta hand om er! Kram! Farmor Gunnel Farfar hälsar.

Emmy sa...

Tjena! Låter helt fantastiskt med nattdyket. Har själv också sett det när planktonen lyser så...e riktigt fint! Hihi låter som en rigtig röjar fest;P Jag behöver inte oroa mig för att ni repensenterade sverige dåligt på den festen;D Kramar Emmy

Anonym sa...

Hej,

shit vad roligt ni har det! Gjorde också advance kursen nu i våras när vi var i Egypten, nattdyket är helt sjukt först, sen vänjer man sig lite, men ändå asläskigt! Vet du vad Kajsa-jag ska bli moster igen i november!!!!! De berättade för några dagar sedan, de ringde på och Liam sprang in och sa "mamma har en bebis i magen" Vi bara WHAT!!!! Vi hoppas alla på en flicka, men tror nog att det blir en pojke. Men ni får ha det så bra och sola och bada mycket! Kram Tina

Anna sa...

Låter som ni har det härligt värre!! Är avundsjuk på er!=)
Ha det fortsatt bra!
Kram