tisdag, april 21, 2009

Koh Lanta & Phi Phi Islands

Vi akte till Koh Lanta i fredags. Bussen avgick kl. 18 och vi var framme vid 14-tiden nasta dag. Vi var helt slut efter bussfarden! Bodde pa ett helt ok hotell vid stranden, det enda negativa var att de inte hade sa god mat i restaurangen, eller rattare sagt, den var god men full med myror i. Vi bodde pa mitten av on ungefar sa det var en bit in till stan. Akte bara dit en kvall och det fanns inte sa mycket att gora dar. Akte for forsta gangen med en kvinnlig tuk tuk forare. Tyvarr forstod hon inte " city center", korde oss istallet till natt som hette Sanctuary. Tillslut kom vi i alla fall ratt.

Hade valdigt mysigt forsta kvallen da vi kopte vars en ol som vi drack nere pa stranden vid solnedgangen. Riktigt fint! Vi festade sen till det lite i hotellets bar, de som jobbade dar var valdigt sociala och trevliga. Vi umgas nastan mer med lokalbefolkningen an med andra turister vilket ar roligt. Da kan man passa pa att fraga massa om landet.
Dagen efter akte vi till Long beach som inte var mycket att hurra for men vi hade en trevlig dag! Hade alltsa ganska slappa dagar pa Koh Lanta.

Nu har vi akt vidare till Phi Phi islands. Har ar helt underbart! Forsta dagen kom tre framlingar pa stranden fram till oss och fragade om vi ville aka ut med dem pa en longtailbat. Det blir ju billigare om man ar fler. Sa vi hangde pa och hade en sjukt kul eftermiddag pa havet. Akte till en jattefin lagun dar vi simmade runt nastan helt ensamma. Helt plotsligt borjade det osregna, da var det lattare att befinna sig i vattnet an pa baten. Lagunen var valdigt vacker och det var sa mysigt att flyta omkring pa vattnet. Nasta stopp var en liten vik dar vi snorklade och de tre killarna hoppade fran en ca 20 m hog klippa ner i vattnet, dar var var aventyrslust over sa vi tittade pa istallet! Sen kunde man klattra over en klippa och ga genom djungeln for att komma till Maya beach. Det ar den stranden de spelade in filmen The Beach pa. Det var latt den basta stranden hittills, kritvit strand, turkosblatt vatten och grona klippor runt om. Det var alldeles for hoga vagor pa havet for att baten skulle kunna kora runt on, det var darfor vi var tvugna att ga genom djungeln. Pa vagen tillbaka var vagorna sa hoga att man var tvungen att ga genom en liten grotta istallet for att klattra over med hjalp av en stege. Dar fanns namligen ett rep att halla sig i for att inte bli krossad mot klipporna. Laskigt men vi klarade oss bra, nagra skrapsar pa knana bara. Pa vagen hem stannade vi vid en strand dar det fanns massor av apor. En superbra dag som vi avslutade med att festa pa stranden.

Mer om Phi Phi kommer snart, vi stannar har i tre dagar till. Imorgon borjar vi en advanced open water kurs. Sa de tva foljande dagarna kommer besta av dykning. Ska bli kul!

Halsningar
Johanna & Kajsa

5 kommentarer:

Anna sa...

Åh vad avundsjuk jag äär! Det låter så härligt så det inte e klokt! Längtar tills jag får se bilderna:)
Kramar

Emmy sa...

Gud var härligt! Sånt får man ju aldrig annars göra...vilket äventyr! Lycka till båda två med dykkursen men jag tror att det kommer ni båda klara galant;) Kramar Emmy

Anonym sa...

Hoppas er dykkurs går bra. Nu kan du ju lära pappa Hans hur han ska dyka, Johanna! Må gott och njut ordentligt!

Anonym sa...

Gunilla var det som precis skrev inlägget!

Anonym sa...

Hej tjejer! Later som att ni har det riktigt bra. Kul med dykning! Phi phi verkar inte vara helt fel. Vi far ocksa ta och aka dit nagon gang. Sjalva ska vi till Fiji pa mandag sa vi kan inte klaga. Vill absolut inte hem an, men ser anda fram emot att diskutera resminnen i sommar. Ha det toppen! Kram fran Elin och Ida halsar